Leírás és Paraméterek
Származási terület: Szicília közép-nyugati tartományaiban Trapani és Agrigento
Szőlő: szicíliai erős, aromás fajtái
Talaj: vegyes típusú, homokos
Magasság: Több, mint 350 méter tszf.
Klíma: Szigeti mediterrán (enyhe tél és száraz nyarak)
Szüret: augusztus végétől szeptember harmadik hetéig
Készítés: Fermentáció alacsony hőmérsékleten (16 ° C). A szabályozott hőmérsékleten januárig
Öregítés: Egy hónap a palackban szabályozott hőmérsékleten
Szin: sárga színű, zöldes árnyalatú
Aroma: gyümölcsös, illatos, enyhén aromás megjegyzéssel
Íz: könnyű, friss, élénk, kellemesen aromás
Alkohol: 10,5% vol
Fogyasztási hőmérséklete: 8 ° C
Ajánljuk: vidáman aperitifként, előételek, tészta ételek, sült hal és zöldséghez
Tárolás: nagyon hideg (13 ° C), és nem túl nedves helyen, fénytől védve.
Élettertam: Ezt a bort nagyon fiatal korában kell inni, egy- két évesen.
Első Gyártási év - Vintage 1994.
Jelleg | Fehér bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 10,5 % |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 8 °C |