Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Üdvözlünk az IcBorshop megújult weboldalán! Válogass a borok, pezsgők, grappák közül, vedd át személyesen, vagy kérd házhozszállítással! Üdvözlünk az IcBorshop megújult weboldalán! Válogass a borok, pezsgők, grappák közül, vedd át személyesen, vagy kérd házhozszállítással!

Champagne Blog

A franciaországi Champagne vidéken a talajban a mészkő az uralkodó, így ez a talaj tápanyagban szegény. A tenyészidőszak átlaghőmérséklete 16 Celsius fok, gyakoriak a fagyok, így a szőlő cukorfoka alacsony, azonban a savak magasak maradnak.
Ami már majdnem elég a tökéletes pezsgő készítéséhez, azoban még szükség van arra, hogy az ital nyomásálló palackban vagy tartályban érkelődjön. A dugó palackban maradását sok pincemester igyekezett megoldalni mint pl.:  Dom Perignon vagy Madame Clicquot, akik még tradícionális módszerekkel dolgoztak, mivel a dugót visszatartó drót, cxsak a a19 században jelent meg.

Méthode Traditionelle
Champagne-ban csak a kézi szüret engedélyezett, 8 ezer tőke/ha esetén átlagosan 124, de legfeljebb 155 mázsa hozammal, a 160 kiló szőlőből legfeljebb 102 liter bor készülhet. Ennek első 80 literjéből lesz végül cuvée, a legjobb pezsgők alapanyaga.

Louis Roederer Champagne

A Louis Roederer Ház cuvée-i türelmes munka gyümölcsei alapvető összetevőkkel, szakértők összefogásával, tökéletes egyensúlyra törekedve, szívós és bőséges szőlővel, amelyet a Champagne-i talajban termesztenek, nyári karakterű és kristályos eleganciájú bort hozva létre.

Barons de Rothschild Champagne

2007-ben vásárolt birtokot a Rothschild család Vertus-ben, hogy megalapítsa saját Champagne házát. Akárcsak Bordeaux-ban, itt is folytatták 250 éves borkészítési hagyományaikat, mely hűen tükrözi minőség iránti maximális elkötelezettségüket. Minden egyes palack champagne a legjobb termőhely és a Rothschild szakértelem gyümölcse.