Masi borászat
A Boscaini család 1772-ben kezdett borkészítéssel foglalkozni, amikor birtokot vásároltak a Valpolicella régióban. A borászat a Masi nevet a 18. században vette fel, amikor a Boscaini család megvásárolta a „Vaio dei Masi” völgyben található birtokot.
Jelenleg a család irányítása alá tartozik a Serego Alighieri család birtoka is, az Alighieri család felmenői között volt a 14. században élt költő, Dante Alighieri is. Ezen kívül két borászatot működtet a család, egyet Argentínában, egyet pedig Toscana-ban. Napjainkban a Masi név világszerte egyet jelent az Amarone borokkal. Számos összetevője van az Amarone borok titkának, a Valpolicella Classico régióban, a Garda tó partján ahol hosszabbak a nappalok, tökéletes életfeltételeket találtak maguknak a Corvina, a Rondinella és a Molinara szőlőfajták. A borok másik titka a különleges feldolgozási technológiában rejlik. A tökéletesen érett állapotban leszüretelt szőlőt bambusztálcákra helyezik és legkevesebb 120 napig szárítják, hogy a szőlőben található szőlőcukor, ásványi anyagok és egyéb összetevők a víztartalom csökkenésével koncentrálódjanak. Az erjesztés csak a szárítási periódus végén következik. Az eredmény egy egyedülállóan koncentrált és komplex bor, melyet hosszú éveken keresztül érlelhetünk a borospincében.