Leírás és Paraméterek
Származási terület: Közép-Kelet-Szicília vidéke, Agrigento és Caltanissetta
Szőlő: Nero d'Avola és Nerello Mascalese
Talaj: vegyes típusú, mészkő
Magasság: 50-től 350 méter tszf.
Klíma: Földközi-tengeri, forró, száraz.
Szüret: szeptember második hetében, október első hetéig
Érlelés: legalább 10 hónapig nagy tölgyfahordókban majd kerámiai cement tartályokban.
Öregítés: Két hónap palackban szabályozott hőmérsékleten
Szín: élénk rubinvörös fényű gránát árnyalatokkal
Aroma: intenzív, komplex, gyümölcsös cseresznyés, kellemes
Íz: száraz, teljes, kellemesen boros, kiegyensúlyozott, sós, tartós
Alkohol: 13%
Fogyasztási hőmérséklete: 17 ° / 18 ° C
Ajánljuk: Kitűnő a grillezett húsokhoz, a sültekhez és közepes érett sajtokhoz
Tárolás: nagyon hideg (13 ° - 15 °C.), és nem túl nedves helyen félnytől védve
Élethossz: Több mint 5 évig, ha megfelelő pincében tárolják
Első gyártási év - Vintage 1824.
Jelleg | Vörös bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 13 % |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 17-18 °C |