Leírás és Paraméterek
Származási terület: Közép-és Nyugat-Szicíliai dombok
Szőlő: Insolia és Grecanico.
Talaj: vegyes összetételű
Magasság - A 150-400 méter s.l.m.
Klíma: szigetek, enyhe tél és a forró, száraz nyarak.
Szüret: A tökéletes érettség után a II-IV héten szeptemberben
Macerálás: erjedés alacsony hőmérséklet mintegy 17 ° C
Öregítés: legalább két hónapig palackban
Szín: fényes szalmasárga zöldes reflexekkel
Aroma: intenzív, gyümölcsös és mediterrán
Íz: friss, élénk, savanykás, harmonikus, száraz és jó karakter
Alkohol: 12,0% vol.
Fogyasztási hőmérséklet: 8 ° / 10 ° C
Ajánljuk: Alkalmas levesek, hüvelyesek és zöldségekhez, kiváló előételekhez és halételekhez
Tartása: Egy nagyon hideg (13 ° - 15 ° C) és nem túl nedves, fénytől védve.
Élettartam: Ezt a bort, fiatalon kell inni, lehetőleg egy-két éves korában
Első Gyártási év - Vintage 1824.
Jelleg | Fehér bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 12 % |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 8-10 °C |