Leírás és Paraméterek
Antonio Michele Coppi szenátornak, a Coppi pincészet alapítójának, valamint borásznak ajánljuk, aki szereti és mélyen ismeri a bari Murgia dei Trulli területét, melynek egyik legnemesebb kifejezője ez a szőlő.
Szőlőfajta: Primitivo 100%
Szőlőültetvények helye: Marchione kerület, Conversano (BA), Puglia – Olaszország
Talaj jellemzői: mészkő és agyagos dombok
Növényi hozam: 1-4 kg kb.
Ültetési év: 1990
Szüret: családi szőlőültetvényekről válogatott szőlő, szeptember első tíz napjában.
Borkészítés: a szőlőt a pincében gondosan válogatják ki, majd zúzzák és szártalanítják, majd acéltartályokban tartják. A héjak fermentációja lehetővé teszi az összes értékes anyag kinyerését; gyümölcsös polifenolok és tanninok. Minden lépés szabályozott hőmérsékleten történik. A héjak leválasztása után a bor acélsilókba kerül.
Érlelés: lassan 50 hl-es szlavóniai tölgyfahordóban, melyet lehetőleg már más borok ízesítették, körülbelül 12 hónapig
Éves termelés: körülbelül 30 000 palack
Tálalási hőmérséklet: 18° -20°C
Szín: mélyvörös, lila árnyalatokkal
Bukéja: intenzív és kitartó, finom, enyhén fűszeres
Íz: száraz, meleg, lágy, meglehetősen csersavas, ízletes
Ételpárosítások: muszaka, csirke szójaszósszal, hagymaleves, kostini szalonnával, parmezán sajt
Pince: nagyon hosszú életű, körülbelül 15 év
Alkoholtartalom: 13,50°
A legjobb díj: Három pohár a Gambero Rosso 2017. évi olasz boraiban