Leírás és Paraméterek
Élénk fiatal bor, tartósságával, frissességével elbűvöl, kellemesen savanyú, harmóniában a gyümölcs tisztaságával.
Roberto Guiscardo a puliai földek nagy normann vezetője és Gioia del Colle kastély feudális urának testvére volt.
Jellemzők
Szőlőfajta: Falanghina 100%
Szőlőültetvények helye: Barenaggio kerület, Gioia del Colle (Ba), Puglia – Olaszország
Talaj jellemzői: köves, krétás dombokon
Képzési rendszer: espalier
Növényi hozam: 1 kg kb.
Ültetési év: 2000
Szüret: szeptember második fele
Borkészítés: héjon ellenőrzött hőmérsékleten, a kiválasztott élesztők leülepedett mustba történő beoltása után az erjesztés acéltartályokban történik.
Érlelés: a bort rozsdamentes acéltartályban érlelik két hónapig, palackban pedig még legalább két hónapig.
Éves termelés: körülbelül 25 000 palack
Tálalási hőmérséklet: 8 ° -10 ° C
Kóstoló megjegyzések
Szín: aranysárga, világoszöld tükröződésekkel
Íz: bőséges frissesség, kellemes savakkal, hosszú lecsengéssel, amely az egzotikus gyümölcsök apró jegyeire utalnak.
Ételpárosítások: spagetti tészta kagylóval, tintahal és pisztácia pesto, kardhal carpaccio zöld és rózsaszín borssal, tonhal tataki apróra vágott uborkával, padlizsán polpetti
Alkoholtartalom: 13%