Leírás és Paraméterek
Villányban tanulhatjuk meg, hogy egy villányi borász tekintélyét az határozza meg, milyen Portugieser-t tud készíteni. Ezt a hagyományt apáról fiúra örökölték a családban, féltve őrizve annak egyedi titkait. A címkén Tiffán Ede látható, az oppidum atyja, amint fiának átadja a borkészítés tudományát. Ez a fajta Villány védjegye, tradicionális fajtája, a pincék termékskálájának alapja. Jó évjáratú Portugieser (amely errefelé elég gyakori), friss, üde, lágy, kevés cserzőanyagot tartalmazó, fiatalon is könnyen fogyasztható bor. Egy bor, melyben mindig a primőr illatok és ízek uralkodnak, egy bor, mely mindig öreg nagy hordókban (és soha nem barrique-ban) érik. Fejlődésének csúcspontját a hordóban tavasz végén, nyár elején éri el, akkor palackba kívánkozik. A közepes évjáratú Portugieser-ek általában 3-5 évig fogyaszthatók: addig őrzik meg üde illat- és íz világukat. A Tiffán’s Portugieser a villányi Jammertal és Sterntal, valamint a nagyharsányi Várerdő dűlőkben termett. A szőlőt csodálatos érettségben és egészségesen szüreteltük le, a végeredmény egy lágy, selymes, kedves Portugieser lett. Alkoholtartalom: 13%
Jelleg | Vörös bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 13 % |