Leírás és Paraméterek
"A Bikavér egy ősi cuvée, Szekszárdi és az Egri borvidéken lehet használni ezt a nevet. A szekszárdi bikavér feltételei, hogy Szekszárdon honos és termesztett kék szőlőből készüljenek, minimum három fajta vörösbor házasításával. Szekszárdon kötelező, hogy minimum 50%-ban kadarka és kékfrankos legyen benne. Előírás, hogy egy évig tölgyfahordós érlelést kapjon.
Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5 kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, amely azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk."
Jelleg | Vörös bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklete | 16-18ºC. |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.