Leírás és Paraméterek
A déli fekvésű szőlőültetvényekről, a Gelso Grande birtokán, az Erice-hegy és az Egadi születésű Nero d'Avola Branciforti között. A sicilianita tökéletes archetípusa a napsütésben lassan érlelődik, hogy felfedje az intenzív rubin vörös szín sávját lila tükröződéssel. A szeptember harmadik hetében összegyűjtött érett vörös gyümölcsök, szilva és mediterrán illatok finom balzsamjegyekkel. Úgy döntöttem, hogy a vörös húsok, a sült fűszeres és fűszerezett sajtok párosításait részesítem előnyben.
Besorolás: Terre Siciliane I.G.T.
Szőlőfajták: 100% Nero D'Avola
Szőlőültetvények helye: Trapani terület - dombos talaj 250/400 mt. a. s. l.
Talajösszetétel: Közepes keverék agyagos tendenciával
Képzési rendszer: Gujot Espalier
Nr. Szőlő hektáronként: 5.000
Hektáronkénti hozam: 8000 kg
Betakarítás: szeptember III. Október I. napja
A fermentáció időtartama: 10 nap 24 ° C-28 ° C-on
Gyártási módszer: Hagyományos vörösbor borítás, rozsdamentes acél fermentorok szabályozott hőmérsékleten
Alkohol: 13,5 térfogatszázalék.
Kóstoló megjegyzések: Piros roubin színű bor, a szájban lágy és burkoló. A Nero d'Avola szőlőből készült, a legmodernebb bortermelési technológiákban szerzett hosszú tapasztalatok gyümölcse, de az ősi hagyományok szigorú tiszteletben tartása.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16/18 ° C
Párosítás: Ideális kísérlet a sült vagy grillezett húshoz és ízesített közepes korú sajthoz
Jelleg | Vörös bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 13,5 % |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 16-18 °C |