Leírás és Paraméterek
Terület: Alba, Vezza d'Alba, Castellinaldo és CastagnitoSzőlő-fajta: 100% Arneis
Hektár (ingatlan tulajdon): 80
Magasság m: 210-290
Talaj: 51% agyag, 18% homok, 31% iszap;
pH: 8
Növény hektáronként: 4.300 Ceppi / Ha
Éves ültetés: 1982, 1987, 1996
Első gyártási év: 1985
Palack készült: 600.000
Kiszerelés 0,75 liter
Borkészítés: A 40% cryoextraction, különböző időtartamok és hőmérsékletek a szőlő állapotától függően, acéltartályban az új, hideg feldolgozási technikával. A hőmérséklet ellenőrzése egy központi számítógépes rendszerrel történik, amely garantálja az egyenletes fejlődést.
Bor: Arneis natív fajta, nagyon gyümölcsös bor ami körte és alma tippeket jelent. Az illatot és az ízt is fokozza a kis mennyiségű CO2 fenntartotta erjedés, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy a fajtának jellemzően alacsony savtartalma legyen.
Jelleg | Fehér bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |