Leírás és Paraméterek
Dűlők A szőlő 100%-ban a borászat saját tokaji területeiről származik, elsősorban a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, valamint a kiemelkedő adottságokkal bíró Padihegyről. Szőlészet-Borászat A szőlőt kézzel szüreteljük, egészfürtös préseléssel dolgozzuk fel a tokaji borászatban. A kierjedt száraz alapborok szelekciója és meghatározott arányú házasítása már budafoki pincénkben történik. A harmóniát és egyensúlyt reserve hozzáadásával biztosítjuk. A második erjedés fázisától a palackok hagyományos mészkő pezsgőpincében érnek, évszaktól függetlenül állandó 12 -16 fokos hőmérsékleten, 80-82% magas relatív páratartalommal. Pezsgőnk több mint 36 hónapig érett palackban. Dosage: 4 gr/l. Citromsárga-arany, rendezett gyöngyözéssel. Csábító illat, gazdag gyümölcsösséggel, főleg érett kajszi, őszibarack és méz jegyekkel. Csodás aromaszerkezet jellemzi, kortya lefegyverző, intenzív és jó szerkezetű, savai elegánsak. Érett citrom és trópusi gyümölcsök jellemzik a kortyot, finom dohány és méz kísérőjegyekkel.