Leírás és Paraméterek
Dűlők
A szőlő 100%-ban a borászat saját tokaji területeiről származik, elsősorban a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, valamint a kiemelkedő adottságokkal bíró Padihegyről.
Szőlészet-Borászat
A szőlőt kézzel szüreteljük, egészfürtös préseléssel dolgozzuk fel a tokaji borászatban.
A kierjedt száraz alapborok szelekciója és meghatározott arányú házasítása már budafoki pincénkben történik.
A harmóniát és egyensúlyt reserve hozzáadásával biztosítjuk.
A második erjedés fázisától a palackok hagyományos mészkő pezsgőpincében érnek, évszaktól függetlenül állandó 12 -16 fokos hőmérsékleten, 80-82% magas relatív páratartalommal.
Pezsgőnk több mint 18 hónapig érett palackban.
Dosage: 8 gr/l.
Összetétel: furmint, chardonnay, pinot noir
Ragyogó cseresznyeszín eleven, egyenletes gyöngyözéssel. Telt és kirobbanóan gyümölcsös, illatában rózsaszirom és licsi. Kandírozott grapefruit, tört rózsabors és eper vibrál a friss, tiszta kortyban.
“Lazacrózsaszín, finom cseresznyés. Egyenes, barátságos és vonzó, gazdag, gyümölcsös komplexitással. “
Champagne and Sparkling Wine World Championships 2022 – ezüstérem
“Fenségesen gyümölcsös”
Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021 - ezüstérem