Leírás és Paraméterek
Dűlők A szőlő 100%-ban a borászat saját tokaji területeiről származik, elsősorban a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, valamint a kiemelkedő adottságokkal bíró Padihegyről. Szőlészet-Borászat A szőlőt kézzel szüreteljük, egészfürtös préseléssel dolgozzuk fel a tokaji borászatban. A kierjedt száraz alapborok szelekciója és meghatározott arányú házasítása már budafoki pincénkben történik. A harmóniát és egyensúlyt reserve hozzáadásával biztosítjuk. A második erjedés fázisától a palackok hagyományos mészkő pezsgőpincében érnek, évszaktól függetlenül állandó 12 -16 fokos hőmérsékleten, 80-82% magas relatív páratartalommal. Pezsgőnk több mint 18 hónapig érett palackban. Dosage: 8 gr/l. Összetétel: furmint, chardonnay, pinot noir Ragyogó cseresznyeszín eleven, egyenletes gyöngyözéssel. Telt és kirobbanóan gyümölcsös, illatában rózsaszirom és licsi. Kandírozott grapefruit, tört rózsabors és eper vibrál a friss, tiszta kortyban. “Lazacrózsaszín, finom cseresznyés. Egyenes, barátságos és vonzó, gazdag, gyümölcsös komplexitással. “ Champagne and Sparkling Wine World Championships 2022 – ezüstérem “Fenségesen gyümölcsös” Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021 - ezüstérem