Leírás és Paraméterek
Élénk rubinvörös, illatában klassz fűszeresség, ánizs és fehérbors, meg érett meggy és kis ibolya. Kortya roppanóan gyümölcsös és friss, áfonyás-szedres, finom enyhe füstösséggel. Teste filigrán és arányos, finom tanninokkal, eleven savakkal. A jóleső napi vörös, csavarzárral. Egészségünkre válik.
Dűlők
A Villányi-hegység alapkőzete tömör mészkő, márga és dolomit, felső rétegében löszös agyaggal. Ez a kalciumgazdag lösz magasabb savtartalmú, élénk, gyümölcshangsúlyos és légies borokat ad, ahol pedig mészkővel keveredik, megjelennek Villány jól ismert tüzes-fűszeres jegyei is.
Szőlészet-Borászat
A frissen szüretelt kékszőlő, alapos fürt- és bogyóválogatás után 3-5 napig hidegáztattuk.
Tartályban, speciális élesztővel erjesztettük a primer gyümölcsaromák megőrzése érdekében, ezután préseltük.
Nyolc hónapig érett harmadtöltésű tölgyhordóban és tartályban.
Jelleg | Vörös bor |
Kiszerelés | 1,5 l |
Ízvilág | száraz Összetétel:cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos, cabernet franc, syrah |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 12 ℃ |
Alkohol | 14 % |
Sav | 5,2 g/l |
Érlelés | Fahordós és tartályos érlelést is kapott. |
Érlelési idő | 8 Hónap |
Dűlők | Konkoly, Makár, Kopár, Ördög-árok |