Leírás és Paraméterek
Dűlők A szőlő 100%-ban a borászat saját tokaji területeiről származik, elsősorban a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, valamint a kiemelkedő adottságokkal bíró Padihegyről. Szőlészet-Borászat A szőlőt kézzel szüreteljük, egészfürtös préseléssel dolgozzuk fel a tokaji borászatban. A kierjedt száraz alapborok szelekciója és meghatározott arányú házasítása már budafoki pincénkben történik. A harmóniát és egyensúlyt reserve hozzáadásával biztosítjuk. A második erjedés fázisától a palackok hagyományos mészkő pezsgőpincében érnek, évszaktól függetlenül állandó 12 -16 fokos hőmérsékleten, 80-82% magas relatív páratartalommal. Pezsgőnk több mint 18 hónapig érett palackban. Dosage: 8 gr/l. Összetétel: furmint, chardonnay, pinot noir Szalmasárga arany bevillanásokkal, szabályos gyöngyözéssel. Vonzó illatában, méz, érett citrusok és lédús ananász. Kortyában először frissen reszelt citromhéj és citromvaj, nyomában megkapóan elegáns minerális-füstösséggel. Nagyszerű egyensúlyú, eleven pezsgő, élménye hosszan a szájban marad. “Elragadóan elegáns illat, roppanó gyümölcsök. Friss, lendületes, elegáns, lágy habzással.” Champagne and Sparkling Wine World Championships 2022 - aranyérem “Elegáns, hosszú és egyenes” Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021 - aranyérem