Leírás és Paraméterek
A Monovitigno őshonos friuli szőlőfajtákat tartalmaz, mint Ribolla, Moscato és Malvasia. Erjedése rozsdamentes acélból készült tartályokben vákumban és hőmérséklet-szabályozott körülmények között történik, gyors lepárlással annak érdekében, hogy elkerüljék a káros másodlagos fermentációt. 100% -os kézműves tételes desztilláció exkluzív gőzfőzőben, Benito Nonino innovációjának és folyamatos kutatásának eredménye, amely a fej és a farok eltávolításával lehetővé teszi a grappa legtisztább részének kiválasztását: a szívet. A lepárlás az erjedés után azonnal, de nagyon lassan történik, hogy az illékony komponensek, melyek az adott fajták különlegességét adják, megmaradjanak. Fogyasztása 12 fokon tulipán alaku pohárban javasolt, pár perces pihentetés után, étkezés végén, vagy a nap folyamán. Enyhén aromás fajta, fokozza a krémes sütemények, krémek és a fagylalt ízeit. Kiváló, friss gyümölcssaláta vagy sorbet mellé. Alkoholtartalom 38%