Leírás és Paraméterek
A szekszárdi bikavér feltételei, hogy Szekszárdon honos és termesztett kék szőlőből lehet készíteni, minimum három fajta vörösbor házasításával. Szekszárdon kötelező, hogy minimum 50 %- ban kadarka és kékfrankos legyen benne. Előírás hogy egy évig tölgyfahordós érlelést kapjon. A Mészáros Szekszárdi Bikavér Reserve 10% kadarkát, 40% kékfrankost, 30% merlot, 20% cabernet franct tartalmaz. A szőlők Szekszárd legjobb területeiről származnak, terméskorlátozást alkalmaznak, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjanak. Kézzel szüretelnek 15 kg-os ládákban. Feldolgozásnál kettős válogatást alkalmaznak egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatják, így csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe. 21 napos héjon erjesztést alkalmaznak, közben kíméletesen macerálják a cefrét. A borok egy évig külön voltak 225 literes, 500 literes tölgyfa hordóban, majd egy év múlva állították össze belőlük a Bikavért és még egy évig hordóban érlelték.
Jelleg | Vörös bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |