Leírás és Paraméterek
Appellation: DOC Collio
Termelési terület: San Floriano, Oslavia és Cormòns falvak, mind a Collio DOC-ban, mindössze 250, 150 és 80 méteres tengerszint feletti magasságban.
Szőlőfajták: 100% Sauvignon.
A talaj típusa: A Collio dombos terepe, amely az Eocén időszak alatt alakult ki, homokkő és homokkőből (mészkő és agyag) képződött rétegekből áll, amelyek egyszer az óceáni padlón voltak. Ma a tenger mintegy húsz kilométer távolságra van, és a közeli Alpok délutáni szellőzést küldenek a szőlőültetvények fölött, meleg napsütés után hűtik a szőlőt. A hegyek és a tenger közelsége, valamint az ásványi anyagban gazdag, ideális helyzetet biztosítanak olyan komplex, jól strukturált borok előállításához, amelyek nagyon értékesek. Ezek a talajok áthatolhatatlanok, így az esővíz kiszivárog a felszínéről, kevés eróziót termel, és megakadályozza az állóvizet.
Szőlőképzési rendszer: Guyot
Növényi hozam: Körülbelül 1,5 kg növényenként.
Betakarítás: Mindent kézzel szeptember első tíz napján szedve.
Borkészítés: A szüret után a szőlőt elválasztották a száraktól. A must és a pép hideg maceráláson mentek át a bőrön, majd egy könnyű préseléssel a bőrt elválasztják. A fermentációt rozsdamentes acél hőmérséklet-szabályozott tartályokban végzik.
Öregedés: több hónapon át a palackban.
Kóstoló megjegyzések: Arany sárga, zöld árnyalattal. A zsálya, a bors és a bodza típusjegyivel, jó intenzitással és finomsággal rendelkezik. A szájban a bor kellemes savasságot és fényességet mutat. Kiegyensúlyozott és jól strukturált, hosszú, kellemes befejezéssel.
Alkohol: 13%
Maradékcukor: 1 gramm / liter
Teljes savasság: 5,6 g / liter
Jelleg | Fehér bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 13 % |