Leírás és Paraméterek
Guardavalle, Malvasia és Ansonica szőlőkből készült.
Szőlőültetvények: Calabria déli részén, kilátással a Jón-tengerre,300-350 méteres tengerszint feletti magasságban sorakoznak
Talaj: Agyagos-meszes
Aratás: Augusztus közepétől szeptember közepéig tartó időszak.
A betakarítás szigorúan kézzel történik.
Borkészítés: Fehér bor, mely hideg erjesztéssel készül, majd rozsdamentes acél tartályban, szabályozott hőmérsékleten érlelik.
Alkoholfok: 11,5%
Teljes savasság: 7 g/l
Vizuális elemzés: szalmasárga színű és kristályos, enyhén élénk és meglehetősen konzisztens.
Illatelemzés: intenzív, összetett és finom aroma, akácvirág, az alma és a ropogós körte, a cédrus és az ananász gyümölcsös jegyei, finom ásványi és gyógynövényes jegyekkel keverednek a borban.
Ajánlott kínálási hőmérséklet: 6-8 °C
Jelleg | Fehér bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 11,5 % |