Leírás és Paraméterek
A Lajvér patak völgye sajátos mikroklímájának, egyedülálló, löszben gazdag talajadottságainak és déli fekvésű szőlőteraszainak köszönhetően a Szekszárdi Borvidéken belül is kuriózumnak számít. A kiváló alapokhoz már csak borászoknak maximalizmusát kellett hozzátenniük, hogy megszülethessen ez a Bikavér. A végeredmény önmagáért beszél – illatban érett piros bogyós gyümölcsök, meggy, hibiszkusz és édes fűszeresség jelenik meg. Kortyban elegancia, közepes intenzitás, harmonikus savszerkezet és kerek tanninok jellemzik.
Hogyan készül?
Kézi fürt- majd bogyóválogatás. Rozsdamentes tartályban, reduktív térben történő alkoholos erjesztés fajtánként, majd az erjesztést követően a fajták 12 hónapig tartó érlelést kapnak tölgyfahordóban. Külön érlelés után házasítják megtalálva a legjobb íz- és illatharmóniát.
Jelleg | Vörös bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |