Leírás és Paraméterek
A Kékfrankos rozé (Sióagárd - Lányvár dűlő) a pince fő rozébora.
Ez a bor mindig a Sióagárd-lányvári kékfrankos szőlőből készül, ez adja egyedi zamatát, gyümölcsösségét.
A Lányvár humuszban gazdag lösztalaján nagy lombfalon termesztjük rozéborunk alapanyagát. 1996-ban egy véletlen során kezdtük el rozéborunkat kékfrankosból készíteni. Ebben az időben ez a szőlőfajta egy eléggé elhanyagolt fajtának számított, nem szívesen foglalkoztak vele a borászok. Mivel akkoriban csak ezzel az ültetvénnyel rendelkeztünk, úgy gondoltuk, hogy abból az alapanyagból készítünk bort, ami a birtokunkban van. Törekvésünk a fogyasztók megelégedését váltotta ki, s mára pincénk fő termékévé vált a Kékfrankos rozé.
A kékfrankos tipikusan savhangsúlyos, gyümölcsös, tanninban közepesen gazdag, fűszeres karakterű száraz rozé- és vörösborokat ad.
Jelleg | Rosé bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 13,5% |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 8-10 °C |