Leírás és Paraméterek
Származási terület: Közép-és Nyugat-Szicília Trapani megyében.
Szőlő: Szicíliai fekete
Talaj: Vegyes típus, mészkő
Magasság: 100 - 250 méter tszf
Klíma: Földközi-tengeri, forró, száraz
Szüret: Szeptember negyedik hetében
Borkészítés: Rövid hideg áztatással (körülbelül 12 óra) majd enyhe megnyomással. Az erjesztés 17 ° - 18 ° C
Érlelés: szabályozott hőmérsékletű februárjáig
Öregedés: Két hónap palackban szabályozott hőmérsékleten
Szín: világos rózsaszín, cseresznye szín
Illat: gazdag, illatos és elegáns gyümölcsös bogyós
Íz: harmonikus, testes, élénk, temperamentumos mérsékelten tartós.
Alkohol: 12.5% vol.
Fogyasztási hőmérséklete: 12 ° / 14 ° C
Ajánljuk: jól megy a legkülönbözőbb élelmiszerekhez, ilyen pl. gazdag előételek, tészta, hal és fehér húsok
Tárolás: nagyon hideg (13 ° - 15 ° C) és nem túl nedves helyen, fénytől védve.
Élettertam: ezt a bort fiatalon kell inni, lehetőleg egy vagy két éves koráig
Jelleg | Rosé bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 12,5 % |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 12-14 °C |