Leírás és Paraméterek
Típus: száraz vörösbor
Szőlőfajták: Corvina Veronese 70%, Corvinone 20%, 10% Rondinella
Analitikai adatok: Alkohol: 15,90% Maradék redukálócukrok: 10,20 g / l Összes savtartalom: 7,75 g / l szárazanyag: 33,00 g / l pH: 3.60
A SZŐLŐBIRTOK
leírása: A szőlő Valpolicella szívében, Jago faluban található, a teraszok a száraz Negrar dombokon vannak, a tengerszint feletti magasság 200 és 250 m dél-keleti fekvés. A talaj rendkívül változatos: agyag, meszes, árvízi törmelékes.
gazdálkodási rendszer: egy egyszerű pergola;
A szőlőtőke életkora: 15 év
tőszám: 2700 szőlő hektáronkénti
A rügyek száma növény: 18
hektáronkénti: 44 hl
GYÁRTÁS
Szüret: A szőlőt október elején szedik manuálisan. Ezután a szárítás tárolás 120 nap.
Borkészítés: A préselés február közepén történik. Erjedési hőmérséklet 12 ° és 23 ° C-on Macerálás 35 nap (15 hideg). Hordózás május végén. Érlelés Aging új 225 literes francia, Allier és Nevers tölgyhordóban 24 hónapig. Palackos öregítés 12 hónapig.
Stabilizáció: Természetes ülepítés, szűrés nélkül.
Kóstoló
Szín: intenzív piros, enyhe lila színárnyalatokkal
Aroma: Komplex, fűszeres, éteri, kifinomult, vanília illattal, emlékeztet a szárított gyümölcsre.
Íz: testes, édes tanninok, lágyság és elegancia jellemzi, szárított gyümölcsök, fűszerek és a dohány érződik benne.
FOGYASZTÁS
Tárolás: A megfelelően őrzött állandó hőmérséklet 14 ° -15 ° C, fénytől védve, eltarthatóság jellemzően 20 év.
Fogyasztási hőmérsékleten 18 ° -19 ° C
A dugót húzzuk ki a palackból legalább 2 órával a fogyasztás előtt
Párosítást: grillezett húsok, pörköltek és sajtok. Vagy önmagában egy kellemes beszélgetéshez.
Jelleg | Vörös bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 15,9 % |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 18-19 °C |