Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Üdvözlünk az IcBorshop megújult weboldalán! Válogass a borok, pezsgők, grappák közül, vedd át személyesen, vagy kérd házhozszállítással! Üdvözlünk az IcBorshop megújult weboldalán! Válogass a borok, pezsgők, grappák közül, vedd át személyesen, vagy kérd házhozszállítással!
Col d'Orcia - Rosso di Montalcino DOC 2016 0.75 l
5.000 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1000!

Col d'Orcia - Rosso di Montalcino DOC 2016 0.75 l

5.000 Ft
Szín:
vörös
Jelleg:
száraz
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1000!
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jó szerkezet, puha és kellemes tanninok. Az utóíz hosszú, tartós és gyümölcsös.

Leírás és Paraméterek

Amikor 1973-ban megérkezett a Cinzano család, a Montalcino-ban palackozott bor legtöbbje Brunello volt. A „Vino Rosso dai Vigneti di Brunello” második megnevezését helyben használták, hogy javítsák a főként ömlesztett formában értékesített bor képét. Alberto Marone Cinzano gróf úgy döntött, hogy minden nap a megfelelő bort fogyasztja. Régebben azt mondta: „Ez a fiatal Sangiovese-i ital ebédidőben.” 1976-ban, három évvel később, Col d'Orcia már több mint felét képviselte a „Rosso” termelését Montalcino-ban. A Col d'Orcia 1983-as erőfeszítéseinek köszönhetően Rosso di Montalcino lett D.O.C. az olasz köztársasági elnök rendelettel.
A Rosso di Montalcino egy klasszikus, tiszta Sangiovese-szőlőből készült bor, amelyet a betakarítás után egy évvel szabadítottak fel, hogy megőrizzék a fiatal bor frissességét és gyümölcsösségét, és ugyanakkor azt a intenzitást, amelyet csak a Montalcino terroir képes szállítani .
Termelési terület:
Col d'Orcia saját szőlőültetvénye, amely Montalcino-ban található, déli fekvésű, az Orcia folyóra néző dombon. Átlagos magasság 250 m tengerszint feletti magasságban.

Időjárási viszonyok:
A tél meglehetősen száraz volt, alacsony hőmérsékleten januárban és februárban. A tavaszi esőzések a szezonális átlagon belül a júliusi és augusztusi hónapokban szükséges vízkészletet biztosították. Szeptember volt mérsékelt, jó nap / éjszaka hőmérsékleti kirándulásokkal, amelyek lehetővé tették a szőlő tökéletes érettségét.

szőlő:
Sangiovese, helyi nevén "Brunello" (a Brunello di Montalcino termelésében használt fajta).

borkészítés:
A friss és hosszú élettartamú gyümölcsök megőrzése érdekében a szőlőbőrön kb.

Öregedés:
12 hónapos szláv-tölgyfahordókban 75 és 150 hl között, majd a palackban finomítva.

Főbb jellemzői

Szín: Mély rubin vörös, lila árnyalatokkal.

Illat: Bőséges és gyümölcsös, a kis vörös érett gyümölcsök, a szeder és a cseresznye jellegzetes jegyzetei, a tölgyfűszerekkel jól kiegyensúlyozott.

Aroma: Jó szerkezet, puha és kellemes tanninok. Az utóíz hosszú, tartós és gyümölcsös.

Alkoholtartalom: 14%

Teljes savasság: 5,5 g / l

Jelleg Vörös bor
Kiszerelés 0,75l
Ízvilág száraz
Alkoholtartalom 14 %

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.