Leírás és Paraméterek
Mély rubin színű, jó koncentrációjú. A kövér vörös gyümölcs jól kombinálódik az édes fűszerekkel, majd finoman fűszeres fűszernövényekhez vezet. Teljes és kielégítő. A kiváló struktúra és az élénk savasság által harmonizált egyensúly biztosítja, hogy ez a bor sima és élénk legyen az ízében is.
Jól összeillik a pörkölt és a polenta (kukorica liszt), grillezett filé, fürj, szeletelt marhahús gombával, bárányhús bordákkal és közepes érlelésű sajtokkal. Tálalás 16 °C-on
Megnevezés Valpolicella Ripasso D.O.C.
Szőlőfajta Corvina Veronese 70%, Rondinella 30%
Szőlészet A Valpolicella termőterület domboldalai A talaj jellemzői Rendkívül változatos, főleg agyag, mészkő és köves
Képzés: Lugas
Szedés Október elején
Préselés A szőlő szétzúzása, majd lágy zúzás
Erjesztés első erjesztés: hőmérséklet-szabályozott rozsdamentes acél tartályokban; második erjesztés: februárban
Öregedés 4 hónap hőmérséklet-szabályozott rozsdamentes acél tartályokban, 11 hónap nagy szlavón tölgyfahordóban, 2 hónapos palackban
Alkohol 14%
Jelleg | Vörös bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 13,5 % |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 16 °C |