Leírás és Paraméterek
Meglehetősen intenzív szalma sárga zöld kiemeléssel. Ez a klasszikus Veronese fehérbor feltűnő, friss és hívogató aromák széles választékával, vadvirágokkal és fehér őszibarackokkal, valamint élénk, növényi jegyekkel. Friss és egyszerű, rugalmas testtel, száraz és zökkenőmentesen kerekítve.
Finom aperitif, vagy például zöldség- és halakkal. Szintén jó a tenger gyümölcsei és a zöldség rizottókkal. 8-10 °C-on tálaljuk.
Megnevezés Soave D.O.C.
Szőlőfajta Garganega 80%, Chardonnay 100%
Szőlészet Soave DOC, domboldalon A talaj jellemzői Vulkáni eredetű, meszes
Képzési rendszer Pergola
Szedés A szőlőt kézzel szedik augusztus második felében / szeptember elején
Préselés A szőlőtörés és a szőlő lágy zúzása
Öregedés 4 hónap hőmérséklet-szabályozott rozsdamentes acél tartályokban, 2 hónapos palackban
Alkohol 13%
Jelleg | Fehér bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 13 % |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 8-9 °C |