Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
7.785 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1000!

Allegrini - Palazzo della Torre 2016 0.75 l

Ár:
7.785 Ft
szín: Vörös
jelleg: Száraz
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1000!
Rubin piros színű, lila árnyalatokkal, a mazsola, a vanília, a fekete bors kifinomult jegyzeteivel illetve szegfűszeg és fahéj jegyekkel. Hosszú, bársonyos felületű és puha tanninok.
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Kóstoló jegyzetek: Ez a bor elegáns és jól kiegyensúlyozott, jó szerkezetű és aromájú. Rubin piros színű, lila árnyalatokkal, a mazsola, a vanília, a fekete bors kifinomult jegyzeteivel illetve szegfűszeg és fahéj jegyekkel. Hosszú, bársonyos felületű és puha tanninok.
Élelmiszer párosítás: A Palazzo della Torre könnyedén párosítható különböző olasz ételekkel, mindenekelőtt a risottók, különösen a sáfrányos ízűek, gomba és sertéshús; klasszikus ételek, mint például tészta Amatriciana és Carbonara mártások, sült lasagna, gnocchi gorgonzola sajttal és dióval; grillezett húsok és sültek. Emellett kiemelkedik a Parma sonkával és finoman szárítva Zibello sertéshússal, valamint közepes érlelésű sajtok, különösen Parmigiano Reggiano (Parmesan), pecorino és Monte Veronese. A bort 18 ° C-on, nagy pohárban szolgálják fel.

Apelláció: Veronese I.G.T.
Szőlőfajták: Corvina Veronese 40%, Corvinone 30%, Rondinella 25%, Sangiovese 5%
A terület: Valpolicella Classica 240 m tengerszint feletti magasságban
Expozíció: Kelet / Délkelet
Talajjellemzők: Változatos, de többnyire agyag és kréta
Képzési rendszer: Guyot, Trentina Pergola
Ültetés sűrűsége: 3000 szőlő / hektár (1214 szőlő / hektár)
Borkészítés: A friss szőlőt szártalanítják és préleik szeptemberben a szárított szőlő ugyanazon a folyamaton megy keresztül december második felében.
Erjesztés: Hőmérsékletszabályozott rozsdamentes acél tartályokban
Fermentációs hőmérséklet és időtartam: első fermentáció: 25- 29 °C / 10 nap, második erjesztés: 8-22 °C / kb. 15 nap Malolaktikus fermentáció: Április közepén barrique-ban
Öregedés: 15 hónap a második felhasználású tölgyfahordóban, keverve együtt 2 hónapig, majd 7 hónapig palackban
Alkoholtartalom: 14%
Teljes savasság: 5,5 g / l
Maradék cukrok: 3,8 g / l
Száraz extraktum: 30,6 g / l
pH: 3,50

Jelleg Vörös bor
Kiszerelés 0,75l
Ízvilág száraz
Alkoholtartalom 14 %
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 18 °C

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!