Leírás és Paraméterek
Több mint 4 éves öregedés után a bor még mindig rendkívül friss és ropogós, teljes spektrumával aromák a gyümölcsöktől a fűszerekig és a fűszernövényekig. Teljes testes és zamatos, hosszú, élettartamú.
Élelmiszer párosítás
A La Poja ideális választás a pörkölt vörös húsokhoz és vadhúshoz. Kiváló az öreg sajtokkal és tökéletes egyezik a fehér vagy fekete szarvasgombával. Tálaljuk 18°C-on és fogyasztás előtt egy órával nyissuk ki a palackot. Akár 18 évig is eltartható.
Megnevezés Veronese I.G.T.
Szőlőfajták: Corvina Veronese 100%
A terület: Valpolicella Classico
Szőlő helye: La Poja, Podere La Grola tetején található 1979-ben ültetett Sant'Ambrogio di Valpolicellában Magasság: 320 m tengerszint feletti magasságban
Expozíció: Délkeletre
Talajjellemzők: agyagos és kréta talaj (krétatartalom 78,5%) - Aktív kréta tartalom 16,78%)
Képzési rendszer: Guyot
A szőlő átlagos életkora: 32 év
A szőlőskert sűrűsége: 4 240 szőlő / ha
Betakarítás: október eleje (késői szüret a teljes biztosításhoz) érett szőlő a szőlőtőn
Borkészítés: De-stemed és zúzott
Erjesztés: Hőmérsékletszabályozott rozsdamentes acél tartályokban napi rendszeres szivattyúzással
Erjesztési hőmérséklet: 22-31C
A fermentáció hossza: 12/15 nap
Malolaktikus fermentáció: Természetesen, novemberben
Öregedés: 20 hónap, majd 8 hónapig nagy tölgyfahordókban 10 hónapig hagyják palackban.
Alkoholtartalom: 15%
Teljes savasság: 5,75 g / l
Maradék cukrok: 1,9 g / l
Száraz extraktum: 33,7 g / l
pH 3,60
Jelleg | Vörös bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 14,5 % |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 18 °C |