Leírás és Paraméterek
Kóstolói jegyzetek: A közepes intenzitású rubin vörös, lila színű. Intenzív és illatos, kis erdei bogyós gyümölcsök domináns jegyei, és a bors és a rózsa-csípővirág jellegzetes fűszerességével együtt. Száraz és harmonikus, lenyűgöző ízét az eleganciájával és a zamatos, könnyű ihatóság stílusával.
Étel párosítás: egyszerű mediterrán konyhával, különösen tészta ételekkel és szezonális levesekkel, előételekhez és meleg hors d’oeuvres párosul.
Tálaljuk 15-16 °C-on.
Megnevezés: Bardolino Chiaretto D.O.C.
Szőlőfajta: Corvina Veronese 50%, Rondinella 35%, Molinara 15%
Ültetvény helye: A Garda-tó dombjai A talaj jellemzői Fluvial-glaciális eredetű morenikus dombok
Képzési rendszer: Lugas
Szedés: Kézi betakarítás szeptemberben
Préselés A szőlőtörés és a szőlő lágy zúzása
Erjesztés Hőmérséklet szabályozott rozsdamentes acél tartályokban
Öregedés 3 hónap hőmérséklet-szabályozott rozsdamentes acél tartályokban
Alkoholtartalom: 12%
Jelleg | Vörös bor |
Kiszerelés | 0,75l |
Ízvilág | száraz |
Alkoholtartalom | 12 % |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 15-16 °C |